Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Προσωπική ιστοσελίδα

Facebook Twitter RSS Feed 
Πρόγραμμα μαθημάτων «ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ολγα Μουσιου   
Τετάρτη, 09 Ιανουάριος 2013 19:15

Πρόγραμμα μαθημάτων για το σεμινάριο «ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ»

 Μάθημα 1ο: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητής Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας. Θέμα: «Κριτικός Γραμματισμός – Μια νέα θεώρηση του κόσμου και του γραπτού λόγου».

Μάθημα 2ο: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Εισηγητής: κ. Σωφρόνης Χατζησαββίδης, Καθηγητής Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Ελληνικής Γλώσσας στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Θέμα: «Τεχνικές επαναδιατύπωσης του κειμένου».

Μάθημα 3ο: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Εισηγητής: κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Σχολική Σύμβουλο της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας. Θέμα: «Ο θαυμαστός κόσμος των παραμυθιών και το θαύμα των Χριστουγέννων».

 

Μάθημα 4ο: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Εισηγητής: κ. Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Λέκτορας Παιδικής Λογοτεχνίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας. Θέμα: «Αφηγηματικές Τεχνικές – Δημιουργική Γραφή».

Μάθημα 5ο: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Εισηγητής: κ. Σταύρος Γρόσδος, Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. 5ης Περιφέρειας Πέλλας, με Μεταπτυχιακό στη Διδακτική της Γλώσσας, υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής Θεσσαλονίκης του Α.Π.Θ. στη θεματική της Δημιουργικής Γραφής. Θέμα: «Εργαστήρι Λογοτεχνίας: Η Απόλαυση της Ανάγνωσης».

Μάθημα 6ο: Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητής Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας. Θέμα: «Κριτική Ανάγνωση Κειμένου».

Μάθημα 7ο: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Εισηγήτρια: κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας, με Μεταπτυχιακό στα Παιδαγωγικά του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας. Θέμα: «Βιβλία Γνώσης και Μικρές Ιστορίες: Η Παιδαγωγική Αξιοποίησή τους στη Διδακτική Πράξη».

Μάθημα 8ο: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Εισηγήτρια: κ. Άννα Πολατίδου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας, Διδάκτορας Παιδικής Λογοτεχνίας. Θέμα: «Λέσχες Ανάγνωσης».

Μάθημα 9ο: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητής Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας. Θέμα: «Αξιοποίηση της Γλωσσικής Ποικιλίας στο Πλαίσιο του Κριτικού Γραμματισμού».

Μάθημα 10ο: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Εισηγήτρια: κ. Αναστασία Στάμου, Λέκτορας Κοινωνιογλωσσολογίας και Κριτικής Ανάλυσης Λόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας. Θέμα: «Κριτική Ανάλυση Λόγου στο πλαίσιο του Κριτικού Γραμματισμού».

Τον Απρίλιο θα ακολουθήσουν τρία θεματικά Εργαστήρια επιλογής με έγκαιρη σχετική ανακοίνωση και το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με αφιερωματική βραδιά στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται τις ώρες 18.00 ως 21.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» και είναι ελεύθερη η συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου.

Οι διοργανωτές του Ομίλου Γλώσσας και Λογοτεχνίας για Εκπαιδευτικούς εύχονται σε όλους υγεία, δημιουργικότητα και ευημερία για τη νέα χρονιά!

 

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Κωνσταντίνος Ντίνας

Καθηγητής Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της Πρόεδρος Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας

 ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 

Κωνσταντία Βαϊρινού, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας

 Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας

 Άννα Πολατίδου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας

 

 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κείμενα Γλωσσολογικά κείμενα Πρόγραμμα μαθημάτων «ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ»
Διαφήμιση

Στατιστικά

Μέλη : 2
Περιεχόμενο : 166
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 524544